Salons

Du Mont Carmel

Werken met stroom is enorm gevaarlijk. Als een installatie verkeerd wordt aangesloten en kortsluiting veroorzaakt dan kan dit enorm grote gevolgen hebben. Het is daarom voor een elektricien enorm belangrijk om doorlopend bij te scholen en op de hoogte te blijven van nieuwe normeringen, voorschriften en nieuwe technieken en materialen. Een van de taken van een elektricien is dan ook het verhelpen en voorkomen van storingen.

Hoog-, midden- en laagspanningsinstallaties

De hoogspanningsmasten die als een soort van slingers door ons landschap hangen fungeren als de snelweg voor het stroom (elektriciteit). Van elektriciteitscentrale naar het middenspanningsnet in de wijkcentrale. Vanaf de wijkcentrale wordt de stroom gedistribueerd naar de huishoudens. Daar wordt de stroom omgezet in laagspanning en via de groepenkast je huis in geloodst.

Elektricien voor laagspanningsinstallaties

Ben je elektricien van beroep dan ben je de persoon die met laagspanningsinstallaties werkt en ervoor zorgt dat stroom veilig ons huis, bedrijfspand of productiefaciliteit binnen komt. Wij kunnen veilig gebruik maken van de stroom als de elektricien alles conform NEN normen heeft aangesloten.
Je hebt als elektricien veelzijdig werk en je moet creatief zijn in het bedenken van oplossingen omdat je te maken hebt met nieuwe elektrotechnische installaties maar juist ook met aanpassingen en onderhoud van bestaande installaties.

Bij wat voor projecten vind je elektriciens?

  • Renovatieprojecten bij particulieren
  • Utiliteitsbouw om publieke werken en infrastructuur te voorzien van stroom
  • Nieuwbouwwoningen voorzien van elektra en een groepenkast en meterkast.
  • Fabrieken voor het draaiende houden van zware machines die gebruik maken van krachtstroom of elektronische bedieningspanelen installeren

Huur een elektricien Mechelen in