Salons

Du Mont Carmel

Litecoin is niet het kleine broertje van Bitcoin. Bitcoin is zonder twijfel een meer bekende cryptocurrency maar je zou misschien verbaasd zijn om te horen dat Litecoin meer dan vijf jaar eerder werd geïntroduceerd.

In dit artikel gaan we in op sleutelvragen als: Hoe werkt Litecoin? Hoe werkt Litecoin creatie? Is Litecoin riskant?

We beginnen het meest fundamentele: Wat is Litecoin?

Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency. Het is een open source software project dat wordt vrijgegeven onder de MIT / X11 licentie, wat betekent dat het slechts zeer kleine beperkingen op het hergebruik heeft.

Litecoin is vergelijkbaar met Bitcoin omdat het ook beschouwd wordt als een digitale valuta en een digitaal betalingssysteem. Met Litecoin worden encryptietechnieken gebruikt voor twee kritieke kenmerken:

Om de generatie van Litecoin eenheden te regelen;
Om de overdracht van fondsen te controleren en transacties veilig te stellen.
Hoewel Litecoin en Bitcoin op veel manieren dus vergelijkbaar zijn, zijn er ook een aantal grote verschillen tussen de twee cryptocurrencies.

Litecoin kopen doe je bij Bitvavo.